Ajánló
Czárán Eszter

Hírek

A könyvről

A négy kötet

Ajánló A szerző Megrendelés Kezdőlap

Ajánló

A Jóisten mindenkinek feladatot ad, amivel egy kicsivel jobbá teheti a világot. Egy gyűjteményes könyv élete a szerzőben megszülető gondolattal-szándékkal kezdődik. Megfogalmazza a célt és az olvasók körét. Aztán hosszú gyűjtésbe kezd, sok-sok könyvet, cikket elolvas, böngészi a világhálót. Ezután lassan rendszerezi a megszerzett anyagot, elkezdi a könyv megírását. Ezt követi a kiadvány szerkesztése, lektorálása, majd a nyomdai munka, és legvégül el kell juttatni a művet az olvasókhoz. Ez hosszú, gyakran több éves folyamat, ami rengeteg munkát, időt, fáradságot és pénzt igényel.  

Mindenkinek javaslom, hogy a televízió, videó, DVD távirányítóján nyomja meg a kikapcsoló gombot, és olvasson, meséljen a gyerekeknek. Csak az első hét lesz nehéz, azután ez válhat a mindennapokká. Bár könnyebb a gyereknek azt mondani: "kapcsold be a tv-t, vagy a számítógépet", higgyék el, ha a mesélésre is szánunk időt, nem fognak hiányozni ezek a berendezések. A számítógépet - amely egyébként fontos eszköze mindennapjainknak, nélküle e könyv sem születhetett volna meg - tisztítsuk meg a bugyuta, agresszív játékprogramoktól, és munkaeszköznek használjuk. Ha így teszünk, lassan eljön újból a családi béke, nyugalom és szeretet időszaka. Bízom benne, hogy ehhez a "Világnak Virága" is segítségükre lesz.

Különösen ajánlom a könyvet a nyugati világban szétszóródott magyaroknak. Az összeállítás a kint született gyermekeknek szolgálhat szellemi táplálékul magyar gyökereik erősítéséhez, nyelvünk olvasásának, jobb megértésének elsajátításához, hagyományos kultúránk megismeréséhez. Hasonló célokat szolgálhat az elszakított részeken élő gyerekek és fiatalok számára.

Gyakorló pedagógusként ajánlom a könyvet tanítóknak, tanároknak is. A napi foglalkozások - különösen délután - egyhangúságát megtörheti az adott naphoz tartozó ismeretanyag átadása a diákoknak. Nekem is gondot okozott napról napra a felkészülés, az ebbéli segítő szándék is erősített, hogy a könyv megírásába kezdjek. Remélem, hasznos kiegészítője lesz e könyv a mindennapi foglalkozásoknak.

De ajánlom a könyvet szülőknek, nevelőknek, népművelőknek, cserkészeknek és minden jóakaratú embernek, akinek fontos magyar hagyományunk megismerése, ápolása s továbbadása, hogy e kincsünk élő maradjon, így utódaink is keresztény magyarként élhessenek.

Végül ajánlom a könyvet saját- és szüleim korosztályának, akik a hajdanán megismert meséket, mondákat nosztalgiával olvashatják, talán még a gyerekkorukban is élő - lassan a feledés homályába merülő - népszokásokat feleleveníthetik, újból átélhetik. Én már tudom, hogy érdekes élmény lesz!

Ahhoz, hogy a minél többen megismerjék a művet, várjuk az Ön közreműködését. Ha a könyv elnyerte a tetszését, ajánlja, terjessze, támogassa megjelenését.

Jó olvasást kíván: a Szerző

 A lap tetejére

 

Szerkesztés, tárhely