A négy kötet
Czárán Eszter

Hírek

A könyvről

A négy kötet

Ajánló A szerző Megrendelés Kezdőlap

Isten a világba rendet teremtett. Az esztendő a legkerekebb időegység, s a természet körforgása az évszakok változásaiban nyilvánul meg: tavasszal megújulunk, nyáron erőt gyűjtünk, ősszel elmerengünk, télen várjuk a megújulást, a fény (Jézus) megszületését.  Ezt a rendet a Nap járása idézi elő, s ez határozza meg az ember életét és munkáját is. A sorozat négy kötete ezt az éves körforgást követi, minden napra kínálva szellemi táplálékot az olvasónak. Megismerve a természet járását, mi magunk is ehhez tudjuk igazítani életünk ritmusát.  a tavaszi újulásban, a nyári gazdagságban, az őszi érettségben s a téli nyugalomban.

A gyűjteményben találhat az olvasó magyar népmeséket, mondákat, régi imádságokat, jeles napok, ünnepek szokásainak leírását. A könyv az évkör rendjéhez igazodva tartalmazza a kalendáriumot, szentek névünnepe kapcsán legendáik leírását, legszebb népdalainkat, de nem maradnak ki a szólások, közmondások, találós kérdések s a mondókák sem. Ezen kívül műveltségünk megismeréséhez szükséges témákról is olvashatunk röviden e könyv lapjain.

Javaslatokat talál az olvasó mozgásos játékokra és kézműves foglalkozásokra is.

Tavasz

A Kos, Bika és a Ikrek hava - a tavaszi napéjegyenlőségtől a nyári napfordulóig - a kötet témája. 

Tavasszal a természet újulásával mi is megújulunk. A feltámadó Jézussal lelkünk is feltámad, s új életet kezdhet.

 

Nyár

A nyári napfordulótól az őszi napéjegyenlőségig - a  Rák, Oroszlán és a Szűz hava.

A nyár a bőség időszaka, a természet is gazdagon nyújtja gyümölcseit. Nekünk is példát kell mutatnunk embertársainknak az önfeláldozó szeretet gyakorlásában.

 

Ősz

Ez a kötet a Mérleg - Skorpió - Nyilas havát, az őszi napéjegyenlőségtől a téli napfordulóig foglalja magába. 

Az ősszel a bent ideje érkezik el, a nappalok rövidülnek. Az ember és a természet felkészül a hideg időszakra. Lelkünk az eluralkodó sötétségben egyre jobban várja Jézus, a Fény születését.

Tél 

A téli napfordulótól a tavaszi napéjegyenlőségig terjedő időszakot, a Bak, Vízöntő és a Halak havát öleli át. 

Télen a moccanatlanságból nehezen mozdul az ember. Karácsony örömével a napok is hosszabbodni kezdenek, s az ember már az eljövő tavaszi újulásra vár, erre készül elő.

 

A lap tetejére

Tavasz

Nyár

Ősz

Tél

 

Minden hónapnál egy-egy részletet olvashat
a könyvből. Ehhez az
 Adobe Reader 
letöltése szükséges:

 

Szerkesztés, tárhely