A szerző
Czárán Eszter

Hírek

A könyvről

A négy kötet

Ajánló A szerző Megrendelés Kezdőlap

A szerző: Kissné dr. Czárán Eszter

Bár városban nőttem föl, a falusi ember élete mindig közel állt hozzám. Gyermekkoromtól fogva sokat kézimunkáztam, s a néphagyomány, népművészet mindig nagyon érdekelt. Szabadidőmben aktívan foglalkoztam komolyzenével, de mindig szakítottam időt a veteményeskert művelésére is.

Szentendrére jártam a Ferences Gimnáziumba, majd  gyógyszerészként végeztem egyetemet. De ennél sokkal jobban vonzott a tanítás, ahol gyermekeknek adhatom át a tudást. Különösen magyar hagyományunk tovább örökítését tartom fontosnak.  Ezért elvégeztem a tanítóképző főiskolát is, majd kisiskolásokkal foglalkoztam. Gyermekeink (Réka 2006 - 2011, Bence 2007, Anna 2009, Hunor 2012) születése után 2019-től a lakóhelyemen lévő általános iskolában tanítok .

Sokat tanultam a Magyar Hagyomány Műhely elvégzésével.

Első gyermekünkre várva otthon töltöttem napjaimat, így született meg bennem a gondolat, hogy ezt az időt hasznosan felhasználva könyvírásba fogjak. Így talán sokkal szélesebb körrel tudom megismertetni ezt a pótolhatatlan kincset. A gondviselés sokszor segített. Talán legszebb példa erre, hogy az utolsó kötet nyomda előtti végső átnézését vasárnap este fejeztem be, és hétfőn megszületett Réka lányunk. Tudta, hogy előző nap még nem jöhet!

Köszönet tanítóimnak, elsősorban a Magyar Hagyomány Műhely előadóinak, akik által megismertem igaz történelmünket, hagyományainkat, s megtanítottak arra, hogy tisztábban lássam a világ dolgait. Külön köszönet Molnár V. Józsefnek, aki átnézte munkámat, és hasznos tanácsokkal látott el.

Köszönöm szerető férjem végtelen türelmét s segítségét, hogy minden technikai feltételt biztosított munkámhoz, valamint elkészítette ezt a honlapot.

 

A lap tetejére

 

Szerkesztés, tárhely